Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

"Παιδικό Πανεπιστήμιο" εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής

"Παιδικό Πανεπιστήμιο" εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Περιεχόμενο

Σε μία κατάμεστη αίθουσα και σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία δεκάδων παιδιών και πλήθους κόσμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος για την μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του.

Στη γιορτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και ήταν έντονος ο ενθουσιασμός των παιδιών τα οποία είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να πάρουν δώρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και αποδεικνύοντας έμπρακτα τη βούληση του να εκσυγχρονιστεί το πρόσωπο της Αττικής αλλά και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του που αφορά στη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο», η οποία θα διαρκέσει για 4 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο του 2020. Η δράση υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Σκοπός της Δράσης είναι η επαφή των μαθητών απ΄όλη τη γεωγραφική Περιφέρεια Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής, η οποία είναι δωρεάν, έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου της Περιφέρειας Αττικής.

"Παιδικό Πανεπιστήμιο" εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ: https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/556776/paidiko-panepistimio-exiggeile-o-giorgos-patoylis-eikones-