Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεύτερη ημέρα μαθημάτων του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2023.

Δεύτερη ημέρα μαθημάτων του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2023.

Περιεχόμενο

Συνεχίστηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, με μεγάλη συμμετοχή, η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής με τη δεύτερη ημέρα μαθημάτων.

Σκοπός της δράσης, όπως εξαρχής σχεδιάστηκε και υλοποιείται για δεύτερη φορά την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2023 μετά την πιλοτική λειτουργία το 2020, με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, είναι η επαφή των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Η ημέρα ξεκίνησε με τις εγγραφές των μαθητών τριών τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών: «Π1 – Μαθητές Δημοτικού» και τεσσάρων τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών: «Π2 – Μαθητές Γυμνασίου», οι μαθητές των οποίων έκαναν σήμερα το πρώτο μάθημά τους και συνεχίστηκε με την πραγματοποίηση μαθημάτων τριών Θεματικών Ενοτήτων.

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα για τις Θεματικές Ενότητες: «Ρώτα έναν Επιστήμονα» και «Όταν η έρευνα οδηγεί στον κόσμο της Νομικής», πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η Θεματική Ενότητα: «Astronomy to Go!» πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» της Περιφέρειας Αττικής και το πρόγραμμα των μαθημάτων της περιόδου Μάρτιος-Μάιος 2023, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://kidsuniversity.innovationattica.gr